Kalmar; Öland; Kronoberg; Färjestaden; Porträtt; Företag; Fotograf; Retusch; Retouch; Bröllop; Porträttfotograf; Portrait; Portraitphotographer; Photographer; Växjö; Oskarshamn; Mörbylånga; Borgholm; Karlskrona; Jönköping; Linköping; Västervik; Gamleby; Retuchör; Företagsfotograf; Företagsporträtt; Personalporträtt; Personalfoto; Hudretusch; Produktfotograf, Produktfoto; Stilleben; Stillife; Företagsprodukt; Thingsorganizedneatly; Reklamfotograf; Reklam; Reklamfoto; Commercial; Commercial photography; Kalmar län;

Längst ner på Ölands sydspets stoltserar fyren Långa Jan. Här finns ett landskap med stora ängsmarker, ett långsträckt rev och en vidsträckt ädellövskog. Detta är också den första rastplatsen längs flyttfåglarnas E4. Vid Ottenby fågelstation ringmärks varje år över 20 000 fåglar. Hit kommer unga vuxna i 20-årsåldern för att arbeta med ringmärkning. De kommer kalla platsen sitt hem under 10 månader.

Fågelvägen följer Micha Gijsbers. Han har gjort praktik på fågelstationen sedan tidigare. Men i år har han beslutat att det blir hans sista år som volontär. Han kommer från Nederländerna och ska fylla 23 under året. Han drömmer att få jobba med biologi och fåglar i framtiden. Att få vara på stationen är fantastiskt. Men det är inget avlönat yrke. Hemma i Nederländerna har han familj och flickvän. Hans vuxenliv står för dörren.

Mikaela Kähäri är jämngammal med Micha. Hon har också volontärarbetat ett par år på stationen. Här har hennes kärlek till fåglar och natur blommat ut fullständigt. Hon har också hittat kärleken på riktigt. Men det börjar bli trångt att bo i kollektiv med pojkvän. För att få behålla sin dröm har hon nu bestämt sig för att flytta permanent från sin hemort i Ludvika till Öland. Inkomst har hon löst genom att börja jobba i bokhandeln som finns på udden.

Micha och Mikaela är mycket goda vänner. De är på samma plats i livet men med olika förutsättningar. Vad krävs för att få jobba och leva med det, eller den, man älskar?

> Se filmen på SVTPLAY <